Biografia

 

Destacat entre els contratenors espanyols per la revista Opera Actual al 2015, el català Víctor Jiménez Díaz (Barcelona, 1988) és avui un valorat intèrpret especialitzat en la música del segle XVIII que acumula el reconeixement del públic y la crítica, allà on es desenvolupa la seva jove però, prometedora, sòlida y ascendent, trajectòria professional.

Aquest 2017, després d'una carrera concertística amb importants col·laboracions al llarg d'Europa (Musica Riva Festival, Festival Lyrique de Pays Catalans o Les Flâneries Musicales de Reims) debutant a Polònia en el rol de Tullio de l'Arminio de Handel, acompanyat de l'orquestra Armonia Atenea dirigit per George Petrou, al prestigiós Opera Rara Festival de Cracòvia. Immediatament després debuta amb gran èxit a l'Atelier Lyrique de Tourcoing a França, en el rol de Medoro de l'Orlando Furioso de Vivaldi. Aquesta producció amb La Grande Écurie et la Chambre de Roy dirigida per Jean-Claude Malgoire i la mise en scène de Christian Schiaretti; producció que l'ha portat a més a debutar amb gran èxit, al Théâtre des Champs-Elysées de París en la seva versió en concert.

Recentment, ha enregistrat la primera reposició mundial de l'oratori Adamo ed Eva de Baldassare Galuppi. En una producció crítica de la Radiotelevisione Svizzera (RSI) a la seva seu de Lugano, on ha interpretat el rol d'Angelo di Giustizia juntament amb l'orquestra I Barocchisti, sota la direcció del Mestre Diego Fasolis.

Finalista al Concurs Internacional de Cant “Montserrat Caballé” (Saragossa), és premiat al Concurs Internacional de Músics de les Corts (Barcelona) y guanyador al VI Concurs Internacional de Cant “Germans Plà” (Lleida), el Concorso Internazionale per Giovani Cantanti Lirici “Riccardo Zandonai” (Italia), el “Hariclea Darclée” International Singing Competition (Romania), i el “Voix Sacrées” Talents Lyriques de Reims (França).

Inicia els seus passos en la música essent un nen, de la mà de la mezzosoprano Helena Escolano. Es forma Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i posteriorment, participa a prestigiosos Cursos Internacionals de Cant i Interpretació a on coneix als seus actuals mestres: La mezzosoprano Francesca Roig i el pianista David Mason. Durant la seva formació, rep consell d'artistes de la talla de Carlos Chausson, Miquel Ortega, Jordi Domènech, Montserrat Caballé o més recentment, Carlos Mena.

L'any 2012, participa al Ir Curso Internacional de Música Antigua de Àvila on entra en contacte amb la interpretació del repertori renaixentista i barroc, sota criteris històrics; iniciant una especialització que es convertí en l'espina dorsal de la seva carrera professional.

 

Última actualització Juny del 2017